Friday, March 27, 2009

DAMIA MENGELUH...

huuuhh.. penatnyee bekerja seharian membanting tulang empat kerat...

Monday, March 23, 2009

kawan2, marila kita doakan kesihatan baby intan, haris haziq...

Friday, March 20, 2009

pemandu malaysia prihatin ke?

pg nih lps anta damia, aku drive laju la sket nk kejor finger print kul 8.heheh.. biase laa.. tp idakla aku drive recklessly.. teringat satu kisah psl driving nih..ms 2 aku g HTAA nk wat check up dkt orthopaedik.. ms 2 aku dh lambat.lps park kete, aku jln laju2.. tibe2 ada sorg pakcik nih approach aku.. dia kurang upaya.. dia bole berjln, tp hincut2 sket, tgn dia pun lain skit.. aku pun tny dia, "nape, pakcik?" "tumpang tanya, kat mana klinik mata ye, nak?" "saya pun tak pasti la, pakcik, tp kalo klinik tu dlm bangunan RAwatan harian, skali la dgn saya. jomla jalan dgn saya skali", aku ckp.pakcik tu pun ikut aku.. sambil jln, aku tny la dgn pakcik tu, duk mana?dgn sapa? pakcik slalu ke dtg spital ni? pakcik tu ckp, dia duk sorg2 je, dkt jengka. dia dtg naik bas td. dia dh dua tiga kali dtg HTAA nih, tp slalunya dia msk ikut pagar dpn, so bila lalu pgr blkg, dia xtau nk tuju kot mana. (aku pun terpikir, sian pakcik ni, duk sorg2, dgn keadaan dia ni, naik bas jauh2, nk wat treatment) katanya mata dia ada problem sket.
tak lama tu, kitorang lalu dkt parking lot dpn pusat bersalin berisiko rendah. tiba2 ada la satu umat manusia nih, reverse kete xpandang blkg.. pakcik tu betul2 ada kat tepi kete 2. pastu, aku nmpak tayar kete tu naik atas kaki pakcik tu.. pakcik tu jerit, aku jerit& ketuk body kete kancil tu.. blkg kancil tu, ada teksi.driver teksi tu pun hon dkt kancil tu kuat2..dan jerit dkt aku "berjalan tu, pimpin la tangan dia!!!" (maybe driver teksi tu ingat aku nih anak pakcik tu kot).
pastu, driver kancil tu bole toleh tgk dgn muka xbersalah dan blah mcm tu jek.. it happened so fast that i didnt know what to do..
pastu, aku tny pakcik tu, ok ke x? dia kata ok.. sbnrnye tayar kete tu cuma penyekkan kasut pakcik tu, bkn dgn kaki dia skali.. alhamdulillah.. selamat.. kaki aku dh menggeletar sbb terkejut! xcukup lg ke penderitaan pakcik tu yg kurang upaya, driver kancil tu nk tambah lg... 'cerdik' betul org tu, driving recklessly dkt kwsn spital!

Tuesday, March 17, 2009

just got back from Klinik Kesihatan Permatang Badak. damia ada appointment dkt c2. aku lak tertinggal buku rekod kesihatan damia dkt umah td, so ms dkt klinik tu, terpaksa la nurse dkt c2 regist nama damia atas borang jek.. pastu, bile smpai turn damia, aku pun amikla borang tu & nk g jpe dokto... pastu aku perasan... nama damia dia tulih.. Fatimah Nur Damia instead of Fatihah Nur Damia... huhu.. aku pon panggil la damia "makcik Timah".. hehehh...

Monday, March 16, 2009





my dear little princess, get well soon...