Wednesday, June 24, 2009

LaWaTan SamBiL BeLajAR

Baru-baru ini, damia mengadakan lawatan sambil belajar ke mini zoo Kemaman. ada baaaaanyakk haiwan-haiwan yang damia baru kenal..ada gaaajaaah, burung unta dan lain-lain... ini dia gambar yg abah amikkan masa lawatan tuu..



ni gambar damia kat depan entrance.. ibu jek yg beria-ia tgk kamera.. apee la ibu niii.. perasan cantik..ekekek..


kat tepi tu ade sangkar owl.. tp damia xberminat sgt dgn dia sbb sangkar dia gelap laaa, ibuu...



eeehhh.. ade gajaaahhh.. ibu ckp: "damiaa..damiaa..tgk kameraa.." tp damia xpeduli, gajah lebih menarikk..


damia dah tgk ke dpn, tp gajahnye la pulak yg tak kelihataaannn.. ibu takut nk g dekat2 dgn gajah.. apeee la ibu niii...


haaa.. akhirnye nmpak laa sket2 kepala encik gajah.. damia tetap tanak pandang kamera.. ape kels nk pandang kamera tanpa royalti...huahuauhuhuuuu


gambar apeee nih?? burung laa.. burung nih pun tanak pandang kamera mcm damia gak..eheh.. damia yg suruh dia wat cam tu, ibu..


haa... kete nih damia suuuukeeee sgt.. damia suh abah belikan kete ni dkt damia, sbb damia nk eksen kat kwn2, tp ibu xbg..ibu belikan walker jee..apee la, walker tu utk baby2 je la, ibu... kalo ibu belikan kete ni, damia leh pkai smpai besar..leh bwk org2 kampung g surau, kalo nk jual karipap dari rumah ke rumah pon bole jgk apee..



ibuuu... udah2lee posiiinnggg.. nih burung nih tgk2 damia niiii...jomlaa kite lariii.. eiiishh.. ibu nii.. kalo damia lari kang, ibu tekejut pulaakk



whuaarrrgghhh... damia pun dah ngantukk.. jom kite baliiikkk..
begitu laa adenye lawatan damia...

Monday, June 22, 2009

hAppy FatHer's Dayyy!!!

pada hari minggu yang lalu, damia dan keluarga pegi mini zoo kemaman, saajee g join family day dgn kwn2 abah damia... damia dapat naik kete zoo.. beh wooo..bile kete tu gerak, rasa angin tiup2 rambut damia yg tumbuh geli2 ni...
pastu, damia amik gambar dgn gajah, burung, burung unta, tgk ikan naga..eehh..ikan ke naga??
pastu, ibu kata hari nak ujan, abah pooon ajak balik umaahh..
pastu, damia ikut ibu dgn abah g kg ubai pulaakk.. sajeee g tgk kwn2 ibu pulaakk.. damia tunggu kat bwh pokok je dgn abah, duk kejap, ibu ajak balik..
pastu, ibu kata nk g tgk brg kat ECmall...yeeaaayy!!nk g ECmall!! abah dokong damia g kat fudcourt,nk mamam.. memula, abah mkn dulu, pastu ibu suap damia mkn..sedaapp.. pastu, abah pulak dokong damia sbb ibu nk mkn..
abah dokong damia nk bwk g jenjalan, tetiba, damia rasa nk muntah..damia poon muntah atas abah...uhuk uhukk.. ni laa 1st time yg pertama kalinya damia muntah atas pangku abah.. slalu tu atas pangku ibu jek.. happy father's day, abaahh.. ;)